Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Новоміська громада» (код ЄДРПОУ: 04371147) був реорганізований і увійшов до складу Добромильської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новоміська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Добромильської громади

Відгуки учасників поїздки ТОП-7 УСПІШНИХ МІСЦЬ ЗАКАРПАТТЯ

Дата: 19.12.2018 11:41
Кількість переглядів: 685

   Дводенна навчально-відпочинкова подорож Закарпаттям за сприяння:

     Товариство “Бойківщина”, туроператор “Відвідай” та громадська організація «Імпульс»

   (відгуки учасників від громади Нового Міста)

 

Дводенний тур по Закарпатті.

Мені випала така чудова  нагода 15-16 грудня відвідати Закарпаття , метою якої було ознайомлення із зеленим сільським туризмом  та і веденням малого бізнесу. Вражень від поїздки надзвичайно багато. Але все по-порядку... 

Виїзд зі Львова,  перевал і Закарпатська область нас зустріла без снігу, сухою погодою. Першою зупинкою було Чинадієво.Занедбаний  замок загромаджений сміттям з радянських часів зуміли привести до належного ладу, перекрити дах і передати велич та дух стародавніх часів у розповідях Йосифа Бартоша , який чимало праці вклав у відновлення замку. Художник і екскурсовод замку Перені.

Уявити собі Закарпаття без купань у термальних водах це просто нічого не сказати. Отже, другим місцем наших відвідин  були  ТВ  "Жайворонок". І тут пішов сніг, холодно, а ти  у відкритому басейні ... Відчуття як у казці .

Закарпаття без вина - уявити собі не можливо. Коли  повздовж доріг тягнуться  виноградники, то мимоволі скажеш собі : " Треба попробувати то вино". І ми  його смакували в дегустаційному залі відомого закарпатського винороба з діда-прадіда , шостого покоління Гергея Параски. Це сімейний бізнес, передається з всіма тонкощами і секретами виноробства.

 День збігав до кінця і ми селимося на ночівлю у с. Четфалва ( таких назв сіл за першим і другим разом не можливо запамятати). Приємні господарі Марта і Нікола гостинно нам відчинили двері, пригощали здебільшого  стравами угорської кухні, розказувалинам про своє життя, життя села. Ми сиділи і слухали , забувши про відлік часу, десь пропало то відчуття, що ми у гостях.Здавалося, ми знайомі вічність. Приємні, хороші люди. Зранку сніданок з лангошом , ну  і як тут без рецепта ?!.. 

  А далі знову відвідини церков, дегустація повидла та ковбас. Повидло у великому асортименті, зварене з яфін, аронії, хурми .  Це дуже такі витончені повидла з поєднанням кисло-солодкіх смаків.Продукти всі екологічно чисті.

  Дегустація сирів проходила у "Селиській" сироварні у с. Нижнє Селище. Сири виготовляються за швейцарською технологією.І , направду, вони дуууже смачнющі.Ніхто з відвідувачів не повертався з сироварні з порожніми руками. На такі тури дуже цікаво і корисно їхати, бо ми набираємо чималий багаж знань ,а точніше, відкриваємо очі на речі, які ще далекі від нас..Хоча, все дуже просто...

Коли працюють такі малі підприємства, то і  селяни забезпечені .

  Сама поїздка з екскурсоводом Ігорем Губіліт була настільки цікава, що хочеться ще і ще вибиратися в такі мандри. П. Ігор про бойків знає стільки, що можна слухати безконечно про історію, звичаї,культуру, релігію закарпатціва.Та розповіді змінювалися з зовсім серйознихна жартівливі анекдоти та приказки. Вражень від поїздки дуже багато, а ще більше ідей, які можна втілити у наше життя.

Світлана Савка с. Дешичі Новоміська ОТГ

 

Фото без описуФото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано